PDRM - GENEL BİLGİ

BİZ, ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Merkezi bünyesinde, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, psikiyatrik-psikolojik sağaltım veren bir öğrenci hizmet birimiyiz.

AMACIMIZ, öğrencilerin, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden en üst düzeyde gelişmesine yardımcı olmaktır. Bununla birlikte, öğrenim sürecinde ortaya çıkabilecek olan problemlere yönelik "önleyici" çalışmalar yapmaktır.

İLKELERİMİZ

Yapılan tüm görüşmeleri etik kurallar dahilinde gizli tutarız. Bize başvuran kişilerin bilgilerini etik kurallar içerisinde hiçbir kişi ya da kurum ile (kişinin ailesi dahil) kendisinin onayını almadan paylaşmayız. Bireylerin kişisel farklılıklarına saygı duyarız. Kişilerin sahip olduğu özellikler ne olursa olsun, bizim için tüm insanlar her zaman saygıdeğerdirler.

PROGRAMLARIMIZ

• SÖYLEŞİLER
  1. İletişim ve Çatışma Çözme,
  2. Mükemmelliyetçilik,
  3. Duygusal İlişki Modelleri,
  4. Problem Çözme Becerileri,
  5. Zaman Kullanımı ve Erteleme Davranışı,
  6. Depresyonla Başaçıkma Yolları vb. gibi çeşitli konularda bilgilendirme yapıyoruz.
  • ÇALIŞMA GRUPLARI

Ortalama 20 kişiyle oluşturulan gruplarla, 2 saatlik bir sürede hem bilgi alma hem de konuyla ilgili uygulama yapma şansını sunuyoruz.

1. Girişkenlik,
  2. Kendine Güven,
  3. Bilgiyi Organize Etme (Not Alma) Yöntemleri,
  4. Reddedilme ve Yalnız Kalma Duygusuyla Başa Çıkma vb. gibi çeşitli konularda çalışmalar yapıyoruz.
  • BİREYSEL GÖRÜŞMELER

Bireysel görüşmeyle, kişinin kendi gelişimini ilgilendiren konuları ve kişisel sorunlarını bu konuda profesyonel olan kişilerle güvenli bir ortamda konuşma fırsatı sunuyoruz. Danışanla, kişisel sorunlarını belirlemek ve beraberce saptadığımız hedeflere ulaşmak için ortak bir çalışma yürütüyoruz. Gerekiyorsa, danışana, mümkün olan en kısa zamanda başka bir uzman ya da kurumla görüşme olanağı sağlıyoruz.

• GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMA

Ön görüşme sonunda herkes bir grup üyesi olabilir. 8-15 üye ile oluşturduğumuz gruplarda, kişiler, iç dünyalarını, yaşam biçimlerini ve ilişkilerini anlama olanağı bulabilirler. Uygulamalarla hem kendi iç dünyalarında hem de ilişkilerinde değişimi harekete geçirebilirler.

• PSİKİYATRİK YARDIM
  1. Psikoz,
  2. Duygulanım bozuklukları,
  3. Nevrotik bozukluklar,
  4. Psikosomatik bozukluklar,
  5. Kişilik Bozuklukları, v.b. hastalıkların tanı, tedavi ve takibi psikiyatri uzmanları tarafından yapılmaktadır.
  • PSİKOLOJİK TESTLER

Yardım süreci içerisinde, eğer gerekiyorsa, danışanı daha fazla tanıma fırsatı sağlayan çeşitli psikolojik testler uyguluyoruz.